15 d’abril 2006

John Holt (IV), alguns temes

Comentem doncs alguns dels temes de Holt i on es poden trobar.

Al recopilatori 100 Reggae Greats (que algun cop he anomenat incorrectament 25 Reggae Hits) publicat per Time International productions l'any 2000 s'hi pot trobar:

  1. Hey Love: Aquest tema, que també es pot trobar al disc Reggae Peacemaker (1996, House Of Reggae). Un reggae dels 'moderns': ritme ple de bases pre-grabades... De fet fins i tot els vents i els sons de corda semblen fets amb teclats. Però la veritat és que el resultat és un interessant tema reggae proper al dancehall... La cara més pop del reggae, aixó sí. Una clara mostra de la diferència d'un bon vocalista i compositor que transforma un tema mediocre en potència (enregistrat amb recursos mediocres, vull dir) en un tema interessant.
  2. She Want It: Tema líric i melòdic, reggae d'influència dancehall. Mig temps rapidet que li dona un aire molt animadet al tema. De contingut relativament explícit, no és un tema excepcional però es deixa escoltar perfectament.
  3. Born To Lose: En la mateixa línea que l'anterior, però interpetrat en un tó trist i fosc... Suposo que en relació amb la lletra. Molt melòdic.
  4. Homely Girl: Reggae de mig temps (és a dir, tirant a ràpid). Segueix la línea melòdica dels dos anteriors. També té un solo de no sé quin instrument (de fet sóna a teclat-sintetitzador). Un cop més la qualitat de la composició i la interpretació excel·lent de Holt salven el tema.
  5. Here I Come: Més Reggae! En la mateixa línea però de ritme més pausat. En la tornada alterna Holt amb un cor. Un bon tema, molt més interessant que no pas els dos anteriors. Es deixa escoltar molt bé i les veus de cor li dónen un toc molt destacat.
  6. Oh Girl: interessant tema amb un acompanyament de fons de 'vents' molt peculiar. Reggae lent i melòdic amb una atmosfera pseudo-romàntica. Un bon tema per a crear ambient romàntic-reggae.
  7. In The Midnight Hour: peculiar versió d'aquest clàssic del R&Blues Holt-style. Reggae d'influència dancehall. No és una gran versió, però és interessant. De ritme relativament lent. Per a una gran versió d'aquest mateix tema, us recomano la de Discípulos de Otilia a Ska Zone.
  8. Do You Love Me: Bonic tema... Intro de trompeta. Reggae clàssic però de mig temps. I interpretació lírica i d'intenció romàntica de Holt. Outro de trompeta. Final.
Els temes del 2 al 8 també es poden trobar als discos de John Holt, Do you love me? (2002) o al Red, Green & Golden Hits (1999).