13 d’abril 2006

Concert La Gran Orquestra Republicana


Estic per Mallorca de vacances. I he tingut la sort de enganxar un concert de La Gran Orquesta Republicana, un grup molt conegut i seguit a Mallorca però que sembla que a la resta de l'estat no són tan populars.
La veritat és que malgrat ser un grup amb una amplíssima trajectòria i una certa edat ofereixen un directe ple de canya, amb la seva característica barreja de ska, punk, rock i hardcore. I reggae de tant en tant... Ahir varen oferir una gran actuació a Santa Maria, a una sala-bar que no coneixia però que és genial: acollidora, familiar i amb molt aparcament: Factoria de Músics. Un espai per a la música. Si sou de Mallorca i busqueu un redol de bons ritmes, tingueu-la en compte. I si no, tingueu-la present si anau a l'illa de vacances... Té una programació molt variada, més enllà de l'ska i el reggae.
Però res, el tema que ens ocupa és el gran concert de La Gran (com la coneixen aquí). Gairebé dues hores de música. No recordo l'ordre de les cançons. Però si més o menys les que varen tocar... En varen tocar moltes!!! Per cert aquest més La Gran Orquesta Republicana tocarà a Barcelona, a l'Ateneu 9 Barris. Un concert altament recomanat!!!!

Varen tocar temes de tots els seus discos ("Todos locos, todos contentos", "Lo importante està en tu cabeza", "Optimista" i "Abrazos") i alguns temes només disponibles a discos-regal de la banda difícils d'aconseguir, com per exemple La vida, una versió del conegut tema de Mano Negra.

Recordant el 75è aniversari de la IIa República, es varen succeïr temes com 'Reggae Republicano', 'Lo importante está en tu cabeza', 'Mundo Libre, Mundo Muerto', 'Libre como un taxi', 'Sin Papel', 'Te quiero', 'Optimista', 'Imagina la victoria de los vencidos', 'República', 'Dime que hice ayer', 'LGOR', 'Fiesta', 'El viaje', 'Mi Territorio', 'Los nadies', 'Información', 'La huida', 'Vida de colores', 'Lado Bueno', entre moltes altres. Un impressionant concert que no em deixa altra opció que recomanar a tots els que els moli l'ska-core que vagi al concert que faran a l'Ateneu 9 Barris.

Més endavant ja faré una ressenya dels seus discos. De moment quedeu-vos amb la idea. Valen molt la pena.