21 de maig 2006

Marcia Griffiths, "Young, Gifted & Black" (III)

Marcia Griffiths, legendària

Marcia aconseguí de nou reconeixement internacional amb “Electric Boogie”, single escrit i produït per Bunny Wailer i enregistrat originalment l'any 1982. Arribà al #1 a les llistes Jamaicanes. Les vendes continuaren al llarg dels anys i el 1989, els DJ començaren a punxar-la amb regularitat i la repopularitzaren. Així entrà a les llistes de rotació regular de les emisores de ràdio. L'any 1991 s'en edità el revival. L'àlbum on aparegué, “Carousel” fou el següent a sortir a Mango Records, segell on havien editat originalment el single l'any 1983. “Carousel” fou produït per l'equip americà de The Jerks (Raphael, Joe & Larry).

Un nou ball, l'Electric Slide, sorgí de la cançó “Electric Boogie”, fet que incrementà les vendes. L'“Electric Slide” esdevingué popular arreu dels Estats Units. La canço i el ball han aparegut a populars programes de TV americans i el videoclip ha estat emés sovint a diversos mitjans i xarxes musicals dels Estats Units.
L'any 1995, a més de “The I-Threes Sing Bob Marley”, Marcia publicà el popular àlbum “Indomitable” que Donovan Germain havia produït per al segell Penthouse. Dos anys més tard publicà “Land of Love”, també amb Donovan Germain. Aquest fou seguit per l'homònim “Marcia Griffiths” dins de les Collection Series, també a Penthouse. Paral·lelament apareixeria el quart disc del duet Bob & Marcia, “Sweet Memories” (1997). L'any 1998 apareixeria el seu segon disc per a Studio One: “Truly”, publicat per Heartbeat Records. Els treballs més recents de Marcia són el clàssic “Certified” (1999), produït per Willie Lindo per a VP Records i la seva publicació més nova, un recopilatori titulat “Reggae Max” (2003), publicat per Jet Star Records.

Al 2004 continuava enregistrant per a Donovan Germain, Beres Hammond i Lloyd Campbell, i fent alguns nous treballs amb Bob Andy. També continua amb les gires, prosseguint la seva missió d'escampar el missatge de la música en el nou mileni. Durant el 2003 i el 2004, ha dut a terme nombroses gires mundials (per països com els USA, Anglaterra, Canada, Jamaica...) i compartint escenari amb artistes com Beres Hammond, Buju Banton, Freddie McGregor, John Holt, The Wailers, Ken Boothe i Mikey Spice, entre altres. Entre les actuacions destacades l'Spring Break de l'MTV a Jamaica amb els Boyz II Men o la inauguració del Bob Marley Museum a Orlando, Florida on compartien cartell les I-Threes, Ziggy Marley i Inner Circle. Marcia s'ha reunit per a fer alguns concerts amb Bob Andy, reformant el Duo Legendari que fou tan popular. També les I-Threes s'han reunit per a girar per Jamaica, Europa i Suràfrica. El Novembre de 2002, Marcia dugué a terme dues actuacions històriques, juntament amb John Holt, Ken Boothe i Mikey Spice i acompanyats per la Royal Philharmonic Concert Orchestra al Wembley Arena, Birmingham i al Aston Vill Leisure Centre, Middlesex.
La legendària Marcia Griffiths, la primera gran vocalista de la música Jamaicana, és la indiscutible campiona d'enregistrament i publicació de grans éxits. Marcia és la regent Emperadriu de la Música Reggae. Marcia ha estat treballant professionalment durant 30 anys. Una gran carrera. A més, la consistència dels seus éxits d'aquesta era, com “Fire Burning”, “I Shall Sing”, “You Have Lost That Loving Feeling”, el recent remake “Tell Me Now,” i "Run Up And Down" mostren clarament el seu potencial per crear mites duradors en el temps.