14 de maig 2006

George Faith (I), AKA Earl George

Earl George Turner va nèixer el dia 6 de Juliol de 1946, a Rae Town (Jamaica).

El talent vocal d'aquest cantant fou reconegut ben aviat, i sovint l'animaven a cantar a les festes i als serveis religiosos. Els intèrprets de R&B que escoltà durant la seva adolescència, incluint Jackie Wilson i Sam Cooke, influïren en el seu estil ple de soul. Els seus primers passos al negoci de la música els feu com a part de The Enchanters, però pel seu particular estil vocal fou amplament encoratjat a iniciar una carrera en solitari. Als 16 anys, amb la poc familiar producció Saver de Mr. Abraham, enregistrà el seu títol de debut, "Little Miss Mmm". El single fracassà i fins a mitjans dels 70 no es sentí a parlar massa del cantant, quan publicà alguns títols amb Lee "Scratch" Perry sota el monitor George Earl, incluint la seva primera versió del clàssic tema soul de William Bell "To Be A Lover".

L'any 1977, enregistrant ja com George Faith, Turner s'embarcà en diverses sessions amb Perry als Black Ark Studios. Les sessions resultaren en la publicació d'una nova versió de "To Be A Lover" en un format discomix. L'obra de nou minuts i mig, més els sis minuts i mig de la cara b del single, "Rastaman Shuffle" amb Dillinger, obtingué aprovació a nivell internacional. L'éxit del single portà a la publicació d'un disc amb el mateix nom. També feu versions de temes com "In The Midnight Hour" i "I've Got The Groove", juntament amb la seva pròpia composició "Opportunity". Desafortunadament, Faith havia enregistrat "Opportunity" amb Lee Perry d'una banda i amb Militant Barry de l'altra, resultant en dues publicacions consecutives per part d'Island Records i Horse, el segell subsidiari de Trojan Records. La confusió de la doble edició impedí qualsevol éxit llistes i que feu que el seu segon disc amb Perry fos tristament ignorat. L'any 1978, el cantant començà a enregistrar Alvin "GG" Ranglin als Channel One Studios. El seu treball amb Ranglin fou acreditat a Earl George així com les seves sessions amb Phil Pratt més tard el mateix any. L'any 1980, després de la seva experiència als estudis d'enregistrament, es decidí a embarcar-se en una carrera com a productor independent. Els esforços es frustraren aviat, fet que inspirà el seu retorn als estudis sota la supervisíó de Ranglin. L'any 1982 ambdós llançaren Since I Met You Baby firmat com George Faith però no pogué retrobar l'èxit del passat.

Encara que mai pogué repetir l'éxit de la seva etapa amb Perry, el cantant mantingué un cert renom a Jamaica. Continuà actuant com a George Faith al circuit hoteler de la costa Nord Jamaicana. Més tard, l'any 1990 començà a actuar regularment a Toronto, Canada. Els seus notables espectacles incluiren un tour amb Gregory Isaacs i Philip Frazier així com els aclamats espectacles Rock Steady Nite a l'hotel Skyline. També fou notable la sessió d'enregistrament de 1992 que completà el material per al disc Just The Blues. El disc fou produït per Doris Darlington – mare de Coxsone Dodd – que durant els anys 60 produí sota la identitat de D. Darling a l'estudi del seu fill Brentford Road Studio. Faith també disfrutà de gran popularitat al mercat brasiler i continuà enregistrant esporàdicament fins que morí l'any 2003 d'un cancer.

Discografia
To Be A Lover (Island 1977) **** com Earl George
One And Only (Burning Sounds 1978) *** com Earl George
Loving Something (GG 1978) ***
Working On A Guideline (Upsetter 1978) ***
Since I Met You Baby (GG 1979) ***
Sings For Lovers Only (Dynamics 1985) **
First Class (Top Ranking 1986) ***
Happy Anniversary (Music Track 1986) ***
Bunny Lee Presents
Soulful George Faith (Hollywood 1988) ****
Like Never Before (Virgo Stomach 1991) ***
Just The Blues (Studio One 1992) ***
Soulful (Mid Price 1997) ***