08 de març 2006

Sugar Minott, Inventor del Dancehall (III)

Alguns temes per gaudir de Sugar Minott

25 Reggae Hits
Aquests temes estan extrets de la reedició del Good Thing Going al 2002 que incloia molts temes inèdits al disc original.
  • The Girl Is In Love: reggae clàssic de l'època britànica de Minott que es pot trobar al disc Good Thing Going de 1981, així com els quatre temes següents.
  • Good Thing Going: versió d'un tema de Michael Jackson que portà a Minott al capdamnut de les llistes del Regne Unit cap l'any 1980 que serví de títol a un disc del 1981 reeditat el 1988 i el 2002 que recollia els grans èxits de l'artista i algunes rareres. Realment és un tema dels que crida l'atenció, a diferència de l'anterior. Un reggae clàssic però amb molt de caràcter i estil, i una mica més animadet.
  • Make It With You: també dels voltants de 1980 és una versió d'un tema de David Gate, cantada a duo amb Carrol Thompson, que també fou molt popular al Regne Unit en l'época del Good Thing Going. Agradable duo, on el toc de la veu femenina fa que la cançó sigui més penetrant.
  • Lover's Rock: també de la mateixa època, també uns dels éxits de la seva etapa al Regne Unit. Reggae romàntic i agradable que com el propi nom indica festeja amb el lovers rock, més o menys un pop romanticón amb base reggae, però molt en un segon pla.
  • Lonely Days: de la mateixa tirada que el Good Thing Going. Líric però lleugerament insuls tema, reggae. Almenys mostra un ritme no excessivament lent, però el fons de guitarra es fa una mica pesat... Com els dies solitaris.
  • Missing You: aquest és un dels bonus tracks del disc del 2002 esmentat més amunt, del disc de 1983 Showdown Vol.2 conjunt amb Frankie Paul. Flirtejant en aquest cas amb el dub, és un líric i romàntic tema reggae.
  • Now Me Know: també és un tema relativament poc interessant. Un reggae més clàssic, amb un secundari acompanyament de vents, que podria perfectament estar fet amb sintetitzador. El més agradós, la tornada. La veritat és que no sé quan apareix per primer cop.
  • You've lost that loving feeling: un altre tema relativament soso, amb una base força sintètica i amb poca gràcia, i la melositat de Sugar Minott per sobre... Curiosament apareix al disc 100 Reggae Songs però atribuida a Devon Russell!!!! Un error d'imprempta, en diuen... A més és una versió (poc agraciada) d'un tema popularitzat pels Righteous Brothers.
The Story Of Jamaican Music
  • River Jordan: apareguda per primer cop al disc Black Roots de 1980. Profund reggae d'arrels, de l'época autèntica de Sugar Minott, posterior al seu periple britànic. Ell i guitarra i no li cal res més.