23 de març 2006

The Skatalites a l'estat espanyol. Boicot?


Skatalites.com ja ha confirmat les dates de la gira per l'estat espanyol de The Skatalites. Aquesta és sens dubte una de les gires més polèmiques de la història de la banda. El motiu, l'incomprensible absència de Lloyd Brevett, el baixista i un dels 4 membres originals de la banda que encara quedaven al grup, a més de ser-ne l'inconfundible imatge.
El motiu és força enigmàtic i misteriós, perquè a la web del grup no en diu els motius... El que si va aparèixer un temps és el judici en marxa pels drets del nom de Skatalites, contra Lloyd Brevett, que està preparant una gira amb aquest nom... Essent-ne l'únic membre original!!!
El marro és considerable. Algunes persones ho atribueixen als actuals managements (el de Brevett i els altres) que sembla que estan prenent el pél a la banda: malgrat la seva genialitat musical, recordem que els skatalites 'originals' tenen una edat força avançada i son més vulnerables a estafes. Els que estan realment essent estafats són els seguidors, que veiem com any rera any, incompresibles baralles estan desmembrant els pocs elements que queden vius de la banda d'ska més llegendaria.
L'any 2002 fou Johnny 'Dizzy' Moore el primer que, indignat amb el management abandonà la llista del grup... El saxo tenor Cedric 'I'm' Brooks digué que si Moore marxava ell no hi feia res al grup, tot i que al 2004 participà en la gira. Després fou Brian Keyo, el biografista oficial de tota la vida dels Skatalites i el creador i webmaster de la seva web qui fou despedit. (Brian Keyo tingué gran responsabilitat en el retorn de 'Dizzy' Moore a la música).
Entre les estafes que pateix el grup hi ha un disc en directe enregistrat a bélgica l'any 2004 del que els components pressumptament no en saben l'existència.
En qualsevol cas, el cert és que Skatalites dista molt d'allò que hauria de ser, una reunió dels músics que varen crear un gènere i una època acompanyats per els millors músics de l'escena actual. No té cap sentit que hi hagi 7 grups diferents amb el mateix repertori i el mateix nom...
Alguns fans de la banda proposen dues formes de protesta:
  1. NO comprar cap disc dels Skatalites amb data posterior al 2002.
  2. NO anar a cap concert de cap dels dos grups que s'anuncien com Skatalites
Per que els cràpules que s'estan aprofitant de la llegenda deixin de fer-ne negoci i els membres de la banda se n'adonin del valor que tenen com a col·lectiu per sobre d'altres tonteries.
Deixant anar la imaginació, els fans que proposen aquest boicot somien en un homenatge a la seva llegenda. El somni més bonic i ambiciós seria una gira d'uns Skatalites autèntics (els que resten vius: Lloyd Brevett, Lloyd Knibbs, Lester Sterling, Doreen Shaffer, Johnny 'Dizzy' Moore) acompanyats per alguns músics que tot i no ser dels Skatalites han colaborat sovint amb la banda (com Rico Rodríguez, Cedric 'I'm' Brooks i Ernest Ranglin) i altres músics destacats del moment.
De totes formes, si no us interessa res de tot això i només voleu una mica de ska 'jamaican way' els podreu trobar dia 29 de Maig a la Sala Apolo de Barcelona.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El disc pirata que anomenes no serà el "Roots Party (Live)", perquè hi ha algú que ha anat més enllà del boicot i l'ha penjat a internet: The Skatalites - Roots Party (Live)

JGVA ha dit...

Certament, tot i que les meves fonts no especificaven el nom del disc, no conec altre directe publicat als voltants de la data especificada... Per tant sumant 2 i 2 sembla que és el que dius. Però no ho sé del cert.

Unknown ha dit...

Ostres, no ho sabia lo del baixista dels Skatalites.... per mi es l'ànima del grup, veure'l tocar és genial. Al concert del 2007 ja no hi vaig anar perquè em van comentar que, com en el 2006, no hi seria. Gran decepció. Glòria a Lloyt Brevett!!!