19 de març 2006

Cornell Campbell, el falsetto del reggae (II)

Alguns temes de Cornell Campbell en solitari:

25 Reggae Hits
  • Got To Tell The People: tema produït per Bunny Lee que aparegué el 1983 a dos discos, Tell The People i Fight Against Corruption. Reggae tranquil. Curiosa interpretació de Campbell amb un acompanyament on destaca el baix insistent.
  • The Drifter: del mateix productor i del mateix àlbum. Líric tema lovers rock, d'aquests on la veu té tot el protagonisme ja que la secció instrumental es limita al ritme, de forma anecdòtica.
Un tema de Cornell Campbell amb The Uniques:

The Story Of Jamaican Music
  • My conversation: (1968) Enregistrada a l'estudi WIRL. Veu Slim Smith. Coros Lloyd Charmers i Cornell Campbell. Ritmes de Bobby Aitken i The Carib Beats. El mateix ritme també l'emprà Glenn Adams pel tema My Argument. Aquest tema fou produit per Bunny Lee. És un reggae tranquil·let amb un acompanyament de piano insistent que arriba a ficar-se dins del cap. Destacable falsetto de Slim Smith.
Dos dels primers temes a Studio One, al fantàstic recopilatori dels millors anys Ska dels famosos estudis de Sir Cecil 'Coxsone' Dodd, recentment reeditat completament remasteritzat amb temes extra per Heartbeat:

Ska Bonanza: The Studio One 'Ska' Years

  • Don't Want Your Loving: ska de mig temps genialment interpretat per Cornell Campbell sota la producció de Sir 'Coxsone' Dodd pels volts de 1963. Aquest tema fou publicat per primer cop al recopilatori Ska Bonanza (1991, reeditat 2006). Una curiositat: s'assembla molt peró no és igual que un dels temes del disc de versions d'Specials, Conquering Ruler (2001).
  • Under The Old Oak Tree: ska (early early ska) on un Cornell Campbell amb 11 anys deixa la seva fina estampa, sota la producció de Sir 'Coxsone' Dodd l'any 1959... Quan l'ska encara no tenia nom. I encara no era un fenòmen de masses a Jamaica. Però el tema, que és un dels bonus Tracks de l'edició de 2006 de Ska Bonanza, és una autèntica joia.

1 comentari:

JGVA ha dit...

Actualitzat: 20/06/2006