29 de juliol 2006

Crònica concert Sin Papeles a Pollença

Difícil tasca tenia entre mans Sin Papeles dimecres passat a Pollença. Per animar el primer concert-berbena de poble, telonejant uns Cycle (pop electrònic-disco) relativament desconeguts (evidentment en l'escena musical mallorquina Sin Papeles ho són més encara, de desconeguts, de fet no m'estranyaria que jo fos l'únic que coneixia d'avantmà la història i algunes cançons de la formació liderada per Pep Boltó.

Al començament molt poca gent s'interessava pel grup, que va començar un concert que estaria marcat per intervencions excessives i massa repetitives del cantant (sempre ensenyant la panxa i dient 'Bustamante!') i per un repàs a temes dels dos discos de la banda, Duermes? (2005) ja amb el nom de Sin Papeles, i Traumas Infantiles (2000) encara amb l'anterior nom de la banda, Los de Otilia (resultat de l'escisió dels Discípulos de Otilia).

En qualsevol cas va tenir molt de mèrit començar amb una plaça plena de pre-adolescents i adolescents per als quals 'ska' es la forma de pronunciar en mallorquí "el ca" (és a dir, el gos), i a qui els feia gràcia el posat gamberrillo del Pep Boltó. Sobretot va tenir mèrit acabar amb una plaça totalment plena i movent-se al ritme dels temes del grup. L'únic que els últims temes, una mica més rockers, varen resultar massa empalagosos. Millor l'ska.

Així, van tocar, entre altres temes, Rastaman, 619, Pinochet, Drogadicto Legal, Globaliza 2000, Al Trapo No, Sin Papeles, Ramadan, Secta Catolica, Mosca, No tengo Papel, El Picapiedra, Fujimori, Pitbull, Operación Jeto, Alístate o Que Vengan...

Amb tot, un concert difícil per a ells, que varen resoldre relativament bé, donades les circumstàncies, però que segurament ho poden fer força més bé, amb un públic més entregat.

En qualsevol cas li fan molt de bé a l'escena musical mallorquina que hi hagi promotors que s'arrisquin a dur grups bons d'ska (Sin Papeles, Dr. Calypso, Obrint Pas (demà en parlem), Discípulos de Otilia, The Cabrians, i un llarguíssim etcétera) sense oblidar-se que aquest any la gent ha trobat a faltar actuacions de Syphosis i Oprimits. Així que promotors, espavileu!

1 comentari:

JGVA ha dit...

Per cert, també van tocar una cançó que per a alguns és mítica, La puta del Camp Nou que aparegué, crec, a una de les maquetes dels Discípulos de Otilia abans de la separació.