12 d’octubre 2006

Data a tenir en compte: Jazzbo

Després de llegir algunes cròniques de Jazzbo, crec que haurè de fer la meva pròpia. Toquen a Madrid:

Sabado 25 Noviembre, 22h. - Taboo - Madrid (6 euros)
Dissabte 25 Novembre, 22h. - Taboo - Madrid (6 euros)

Adreça: Sant Vicente Ferrer 23, Madrid
Metro: Tribunal

JAZZBO

Jazzbo és un grup format per devots de l'ska-jazz jamaicà dels 60. Un estil ballable que va canviar la història de la música precedint el reggae que vindria després i l'ska britànic. Avui en dia l'ska-jazz dels 60 és part d'una herència cultural i Jazzbo és una d'aquelles poques bandes que toquen aquest estil incorrupte, una excepció en l'escena ska europea. Jazzbo no compta només amb una poderosa secció de metalls, encapçalada pels germans Johannsen, forjats instrumentistes en l'escena jazz de Nova Orleans des dels anys 60, el concepte del grup és el de 5 músics tocant estrictament acústic i el resultat és aquest ska-jazz infecciós, rude i bastant absorbent. L'any 1997 Jazzbo va ser fundad a Berlin per membres provinents d'algunes de les millors bandes de la dècada, com eren Yebo o Engine 54. Fins al moment han oferit centenars d'actuacions, en petits clubs, festes privades i multitudinaris festivals. L'any 1999 vàren aparèixer les primeres obres del grup, un single i un LP, a més d'aparèixer puntualment a diverses recopilacions. Jazzbo és una banda de directe amb una poderosa interacció amb la audiència i els seus treballs són enregistrats en directe a l'estudi per dos micròfons, captant el so de l'ska-jazz jamaicà en estèreo!
Músics
  • Waki Johannsen (trombó) i Detwin Johannsen (saxo): Els llegendaris germans Johannsen, des dels anys 60 han estat involucrats en bandes de jazz de Nova Orleans i al 79 varen fundar la primera banda europea d'ska tradicional, Yebo. Han tocat amb artistes com Derrick Morgan, Laurel Aitken o Rico.
  • Robert Schwill (bateria): Fundador d'Skampis (88-95) i bateria de Time Tough (95-00). Toca amb l'off-beat ritmandblusero segons la tradició jamaicana precursada per Lloyd Knibbs.
  • Daniel Dückers (piano): Membre vital d'Engine 54 (92-98), fundador, cantant i compositor de la banda de rocksteady Time Tough (95-00), organista de Yebo (desde el 95) i de Lion’s Club. Ha tocat amb Toots and The Maytals, Laurel Aitken, Makka B, Desmond Dekker, etc.
  • Martin Barteles (contrabajo): Membre fundador de la banda d'ska tradicional Wood In Di Fire, el seu baix galopant representa la tradició del R&B americà i el ritme jamaicà.

Discografia

  • A Tribute to Rico and The Skatalites, single 7” Monkey Business, 1999.
  • X, LP, Monkey Business, 1999
  • VV. AA. ‘Searching For The Young Soul Rebels’, Monkey Business 2000.
  • VV. AA. ‘Searching For The Young Soul Rebels vol. 2’, 69 Records 2001.·
  • Black Friday, LP/CD, Liquidator 2003