03 de novembre 2005

Dr. Calypso (4a part)

I si Original era original... Original i únic és el següent conjunt de cançons, de sons. Uns sons que enfilaren Dr.Calypso al més amunt del panorama. Que portaren Dr.Calypso a ser punxats fins i tot a moltes discoteques! de Catalunya. Que segellaren un estil, una idea, un doctor.

TOXIC SONS

Corria l'any 1996. O almenys això diuen! Un any abans havien tret un single amb tres cançons, Mr. Farlops (que també apareixia a la Maqueta); Maria, una oda a la marihuana; i Special Girl, una versió de no sé qui; I el seu següen pas va ser un disc per a la glòria.

La glòria que va tenir Plan 10. Trepidant instrumental que va recòrrer la geografia catalana, incloent diverses discoteques (personalment la vaig sentir, emocionat, al 1999 a alguna discoteca). " Para pa pa pa Para pa pa pa Para pa pa Papara Parapapa". :-)

La glòria d'una trepidant Tòxic, ska ràpid que posa el crit ecologista al cel amb una interessant sàtira nuclear. "Quiero ser terminator, i tu el sucio T1000, conmigo confi tio que estoy hecho de rica miel".

La glòria del protagonista de 2300 Milions història d'un guanyador de la loteria de Calella de la Costa que va mantenir en vil a tota la població, començant pels depredadors dels mitjans de comunicació, i acabant pels depredadors dels banquers, passants pels curiosos. Perquè ja sabem que "busquen, busquen, l'home més ric, l'home més ric, per treure'n profit!"

Perquè Gordo "es el que enguye sin saber que comer és un sinfin", i molt es mengen tota la merda que els dóna la tele.
Perquè hi ha noies com la Júlia, que en un maltret món no volen renunciar a si mateixes.
Perquè kasposos n'hi ha molts. Hi ha molta Kaspa.

La versió del disc, breu però impecable, Try me (one more time).

I el power calypso del disc, el power is The power of the latin soul. Un tema que s'ha guanyat a pols el títol de "All-time favourites".

Perquè hi ha molts Sense sostre que "són d'aquest part i part de la ciutat, igual que l'asfalt i la resta de la gent...".
Perquè no sempre és fàcil escollir el Camí Fàcil, però sempre "la resposta depen de tu, la sortida que tu has triat..."
Perquè sovint els homes ens trobem Not understanding les dones i els seus jocs.
Perquè som uns Reggae lovers.
Perquè vivim rodejats de Neon Lights.

Perquè el disc és tan impressionant, tan bo, tan complet, que les paraules sobren.
Si heu pensat mai comprar-ne un de Dr.Calypso, aquest és el més adequat.

Ah! Per cert, recentment s'ha reeditat en un doble CD els dos primers discs, l'Original Vol. 1 i aquest (Toxic Sons), juntament amb 8 bonus tracs, els 4 de la Maqueta; Maria, del single abans esmentat; i tres remixos extrets d'un Mini-CD aparegut al 1997.