13 de novembre 2005

Els Discípulos més familiars a La Sagrera

Ahir els Discípulos més que un concert varen fer un regal als que vàrem anar fins a La Sagrera per veure'ls tocar. El concert, que va canviar d'ubicació pel risc de pluja, es va fer a la Nau Ivanovv... Hi havia unes 200 persones aprox. I va ser un bon concert.

Començaren amb el ja habitual Tormantos Ska. Potser no recordo perfectament l'ordre perquè estava més preocupat de ballar i passar-m'ho bé que no pas de recordar l'ordre de les cançons. Però més o menys hi són totes les que varen tocar...
Després de Tormantos varen tocar una de les antiguetes bones, No hay color (Africa!!!!!!!)... Aquí el concert ja estava calent, calent... I jo encara no sospitava les sorpreses que ens esperaven. També desfilaren Losing Papers, HIG, Frutos Prohibidos, El guateque...
Va arribar el torn a la primera sorpresa: un tema nou que possiblement estigui al proper disc. Home... Així de cop no vaig reaccionar. Aixó sí, té bona pinta. Té bona pinta. Crec que es deia Hombre desnudo en la plaza Tetuán.
Bé, que varen anar tocant les més habituals i els grans himnes... Buen Viaje, Fofó, Perfect Day, Jackpot, Adrián el mutante... Sempre deixant lloc a alguna mítica, com Monstre Bú.
Peró mal els pesi als Discípulos, la gent va embogir amb el seu regal... Justament en un concert tan familiar com aquell. Després que molta gent els demani que tornin a tocar cançons antigues que no tocaven des que es varen separar Discípulos y Los de Otilia, varen fer un mix de cançons antigues, començant per Animal Racional, seguint per Y tan Panchos, passant per La Cabra Ska i acabant per Verde Hipocresia. Un mix que va fer embogir a tots. Tot un detall!!
I per marcar el final del concert, Beer Friends, In the Basement, The Satellites, Cilinder Man (en la que un ex-guitarra dels Discípulos va pujar a tocar), Punky's Flight (on l'ex-guitarra abans esmentat i el fundador del grup, que ja no hi toca varen pujar a cantar) i el punt i final en Ska Zone!

En resum, un concert familiar i intimista... Amb sorpreses i regals. Una demostració més que els Discípulos és un dels millors grups en directe del moment.