18 de novembre 2005

DISC: En moviment, Obrint Pas I

Hi ha coses que no es discuteixen... Obrint Pas no fa ska clàssic... Fa un ska molt modern, barrejat amb els tocs folklòrics o tradicionals que li dona la dolçaina que segurament no us agradarà si sou fanàtics de l'ska clàssic.

Personalment a mi m'agrada tot (o gairebé tot) el que conté influències de l'ska, el reggae, el rocksteady i ragga/dancehall (sound systems etc.). I per això m'agrada Obrint Pas...

D'Obrint Pas en parlaré poc a poc durant les pròximes setmanes. Però per variar començarè per l'últim disc que han tret: un CD/DVD enregistrat en directe i titulat EN MOVIMENT.

Aquest és el quart treball del grup de l'Horta. El primer va ser una maqueta o mini CD (després de 3 maquetes autoeditades) que els va fer donar el salt i els va donar a conèixer a tot arreu. En particular corria el 1998... La Revolta de l'ànima també suposava la revolta de la música reivindicativa cantada en català.

El primer disc de llarga durada aparegué al 2000 i no tenia nom. Alguns el coneixen com Obrint Pas; els altres el coneixem com "Propiedad Privada Prohibido El Paso" qué és el que està escrit en una senyal trencada que apareix a la fotografia de la portada. Un disc que brilla més pel hardcore-oi-punk fosc que no pas per l'ska. Però personalment m'encanta.

El segon va ser Terra (2002) on l'ska i el reggae recuperaren la seva presència sense deixar de banda les aportacions dels estils més guitarrers. Aquest disc va suposar la consolidació del grup a nivell de tot els PPCC (per aquells que creguin que existeixen) o dels territoris per on fan la major part dels seus concerts.

L'últim disc en estudi abans del directe va ser La Flama (2004), amb el qual s'han consagrat i reivindicat com un dels grups de brega més populars d'aquests moments... Moments en els que la dissolució de mítics grups de brega com Brams o Inadaptats els ha facilitat el camí, però no tot és mérit dels altres.

Bé... M'he allargat. Continuará: