10 de setembre 2006

La misteriosa Audrey Scott

M'ha estat totalment impossible trobar dades biogràfiques d'aquesta intèrpret de reggae, Audrey Scott... Només sé que el 1994 el segell Classic Sound publicava Step By Step, l'únic disc d'estudi d'Audrey Scott (no recopilatori) del qual se'n pot trobar informació a la xarxa. D'aquest disc, que fou re-editat pel segell Prestige Elite el 1996, en surten tres temes que es poden trobar al recopilatori reggae 100 Reggae Greats ("Brandy", "Love Comes from unexpected places" i "The Best Thing That Ever Happened To Me").

Aquest disc, Step by Step, és una sorpresa agradable d'una cantant altament desconeguda i demostra un talent que mereix reconeixement. Scott dista molt de tenir la veu més gran del món, però tot i així mostra un estil fresc i directe que la guia en la seva interpretació de temes ben escrits de lovers-rock reggae.

Audrey sembla estar en un bon moment quan posa la veu profunda a lentes i tristes cançons d'amor, proveïnt-les d'un sentiment blues-old jazz. Les tres millors cançons del disc "Goodbye My Love", "Perhaps, Perhaps, Perhaps" (també enregistrada per Dennis Brown) i "I'm All Alone" – exemplifiquen aquest meravellós estil melancòlic. A banda d'ocasionals i lleugers temes amb ritme dancehall, Step By Step és majorment un disc lovers rock 'com deu mana'. No totes les cançons són genials, però no n'hi ha cap d'horrible (totes són més que passables) i fins i tot una, la versió de “Brandy” per a algunes persones podria ser una intrigant i ambigua pista sobre la sexualitat d'Audrey mentre que per a d'altres és una simple versió d'un tema clàssic que en el seu moment també cantà Ringo Starr.

En qualsevol cas, el disc en conjunt crea una atmósfera molt agradable.

A tall d'exemple en comentarem els tres temes següents:

  • Brandy: versió d'un tema popularitzat per Ringo Starr. Audrey Scott amb una veu melosiosa i molt lírica, fa una bonica interpretació d'aquest tema. L'apartat instrumental és molt pobre... Rudimentari, però suficient per a transformar aquest tema amb un agradable lovers rock amb tocs d'influència dancehall. En definitiva un bon tema malgrat els mediocres recursos musicals.

  • Love Comes From Unexpected Places: diuen que l'amor ve dels llocs més inesperats. Audrey Scott respatlla aquesta teoria amb un tema lovers rock amb una bona interpretació que emmascara la rudimentària producció instrumental. El resultat és un tema molt pop, que destaca per no destacar. El més notable és la veu i la interpretació de Scott, que com ja hem comentat no tomba de cul però...

  • The Best Thing That Ever happened To Me: el millor que m'ha passat mai no és, sens dubte, escoltar aquesta cançó. Però podria haver estat mooolt pitjor. És un tema lovers rock també amb banstants tocs dancehall, i que no tan adequat per al registre d'Scott com l'anterior. Resulta curiosa la intro xiulada... I els curiòs diàleg musical que s'hi estableix... Res de l'altre món, però interessant, tanmateix.