16 d’octubre 2005

Skatalà (1a part)

L'any 85 un grupet d'amics es reuneixen per rendir un homenatge als sons dels finals dels 80, de l'Oi al Two Tone... Un grupet que aviat es popularitzaria com Skatalà! Amb el temps l'ska guanyà importancia envers l'Oi i mentre diferents canvis en la formació eren l'origen d'altres mítiques bandes (Tension Friends, Dr. Calypso per exemple) Skatalà es consolidava i es guanyava el seu Racó en la història d'aquest estil als Països Catalans (entesos com els llocs on es parla català, no entrem en política) i a l'estat espanyol.
El 1987 varen anar Fent D'aquí amb una maqueta de gran èxit, especialment pel gran èxit que suposà i que implicà el naixement de l'Ska cantat en català.
El 1993 treuen el seu primer CD, Borinot, Borinot! , un disc que hauria de pertànyer a la discografia de tot admirador de l'Ska (ja sabeu qué és una opinió). Un disc que va més enllà dels instints que commouen tot amant dels sons sincopats. Però a aquest disc ja li arribarà el moment...
El 1994 treuen el seu segon CD, Un de Nou (1d9), que s'introdueix dins noves sonoritats potser amb menys èxit que el primer, però una proposta molt interessant de totes formes.
El 2001 apareix el seu 3r Cd, In concerto, un concert gravat de forma pirata que realment demostra la gran força del directe d'aquesta emblemàtica banda. Un dels mítics repertoris de la banda. Un altre disc de col·leccionista.
Bueno, tingueu en compte que ara podeu adquirir Llunàtics, un CD acabat de sortir que inclou tots els temes del Borinot, Borinot! i l'Un de Nou. Recomanat!!!!
Així que ja sabeu. 29 d'Octubre a la Sala Apolo. La última oportunitat per escoltar i disfrutar d'aquesta mítica mítica mítica banda.
Propera entrega: Fent d'Aquí.