07 d’octubre 2005

Discípulos de Otilia (1a Part)

Cada setmana aniré fent comentaris sobre els discos o els grups que més m'han impactat amb la meva visió personal. Més o menys un cada setmana. Aquesta setmana no sé per on començar... Potser hauria d'aprofitar el concert de Skatalà o de Discípulos... O potser no. Bé, em decidiré per Discípulos.
Discípulos de Otilia tenen una d'aquelles històries de pel·lícula, en la qual varen començar molt bé amb una maqueta i un dísc amb temes mítics (Otílicos Perdidos), ... Però les històries sempre es compliquen, les persones evolucionen cap a llocs diferents i si va passar als Specials, perquè no els podia passar a ells? Discípulos es va dividir en dos grups, un dels quals va conservar el nom, i l'altre es va convertir en Los de Otilia. En qualsevol cas, Els deixebles es van refer amb un nou disc també amb un grapat d'himnes i dies perfectes: Otiliamina Pura. En aquest disc destaca sobretot la vessant més anglosaxona que pren el grup, sense que aquest fet afecti el caràcter "gamberro" del grup. La seva següent passa va ser enregistrar un disc en directe: SKA ZONE. Gran curiositat, el nom del disc coincideix amb una cançó instrumental de l'anterior disc que NO apareix al concert... Sempre m'han fet gràcia aquestes coses.
Finalment el seu últim treball "Wateke", molt complet pel que fa a sonoritats, equilibrat entre la "gamberrada otílica" i alguns temes seriosos però punyents, sempre amb l'esperit festiu, del Güateke que el grup promou.
La setmana que ve analitzaré un d'aquests discos i faré una petita ressenya del concert.
Ah! Recordeu que tot això només son les meves opinions i que podeu estar en desacord. No dubteu en deixar els vostres comentaris i correccions!!!!