13 d’octubre 2005

Discípulos de Otilia (4a part)

I tot just després del concert de Les Corts em toca parlar de SKA ZONE, el seu primer disc en directe.
El disc comença amb una versió, "In the basement" (que no sé de qui és l'original però que m'encanta).
La mítica "Monstre Bú" (del 1r disc) continua en el que podem calificar de inici trepidant.
A continuació un nou tema, el Cilinder Man, un homenatge a ritme de mig temps als panxuts, als qui hem dedicat tant d'esforç i sacrifici a obtenir el ventre cervesero óptim. Porta camí també de convertir-se en un clàssic.
Possiblement la versió més genial i difícil que puc haver sentit d'una mítica cançó. En definitiva la Mítica Versió: Wish you were Here, dels Pink Floyd. Senzillament sovint tinc problemes per decidir quina m'agrada més, la original o la original versió. :-).
Mister J (J de Jofre?) és un altre tema nou introduit en el directe. No és que sigui dolent, però sincerament no és el que més em crida l'atenció. Una mica punk, perquè els Discípulos sempre n'han fet una mica, no?
I entrem en la secció "2n disc": Adrian un mutante más!, La fábula de la Iguana y el Huevo, Perfect Day, Buen Viaje i Punky's Flight. Tots ells temes del segon disc que ja hem esmentat en comentaris anteriors.
Però tot disc amb cançons noves corre un risc molt gran, el de aportar nous Himnes. I per Himne nou aquest disc ens ofereix Jackpot ("Ludopatia, noche y dia"), un tema que s'endinsa en les profunditats de la passió i l'amor... Pel joc. Un Racó recomanat.
La última versió inclosa en aquest directe és la també mítica Rivers Of Babylon, amb un ritme ràpid amb reminiscències discotequeres... No té pèrdua!!! (Rivers Of Babylon, és, possiblement una de les 10 cançons més versionades del món, competint, entre altres, amb I will survive).
I suposo que tenien clar que havien d'acabar així, amb aquest tema del 2n disc que em transporta!!!! Beeeeeeeeeeer Frieeeeeeeeeeeends.
I si no en treuen un pròximament, només me'n queda un, l'últim! El Wateke. Ja en parlarem...