02 de juny 2006

The Heptones, Alguns Temes



  • Country Boy: tema produït per Harry J i enregistrat l'any 1975. Escrit per Sibbles, és un reggae tranquil i melòdic, molt característic dels grups vocals. Popular tema de The Heptones. Aquest tema es pot trobar a l'estoig recopilatori d'Island, The Story Of Jamaican Music. En aquest tema Heptones estan formats per Leroy Sibbles, Earl Morgan i Barry Llewellyn.


El 1988 apareixia 'Good Vibes' editat a Prestige Records. D'aquest disc, 5 cançons foren reciclades per al recopilatori 100 Reggae Greats. Per a aquest disc, The Heptones estaven composats per Earl Morgan, Barry Llewellyn i Naggo Morris.

  • Diana: romàntic, líric, melodiós... atributs perfectes per a un reggae de mig temps... Una veu principal i les altres dues acompanyant als cors. Acompanyament instrumental molt suau i anecdòtic. Per ser d'un típic disc de producció senzilla i barata, aquest tema es prou acceptable.
  • Good Vibes: en la mateixa línea que l'anterior. Típic reggae de grup vocal, que malgrat la producció barata i baratera es salva per un sentit de la música molt delicat, a més de ser un tema interessant. La interpretació i la composició son el més destacable. De ritme mig temps...
  • The Same Song: d'aquests temes, potser el que més es podria criticar és que no aprofita les característiques del grup vocal tant com podria... Però estem en el mateix cas que els dos anteriors. Un ritme de mig temps, un bon tema ben interpretat pel vocal solista... Tot plegat un tema que es deixa escoltar i que fins i tot acaba contagiant el seu ritme.
  • Drift Away: Reggae de tall més rítmic, amb un cert regust dancehall. Aquest tema ja permet sentir les habilitats i característiques del trio una mica més. La veu solista continua tenint un paper molt més destacat. Un bon tema també.
  • Sha-La-La-La: un excel·lent tema que sorprén perquè retorna als orígens rocksteady del trio. Un tema que podria haver signar perfectament Judge Dread (en el sentit de la seva modernitat). Alegre i distès sense deixar de banda el lirisme i la melositat característica dels Heptones. L'acompanyament instrumental guanya relevància en aquest tall.