07 de febrer 2006

Azken Guda Dantza - Kortatu

Per acabar passarem per sobre el directe.
(1) vol dir del primer disc Kortatu
(2) és del segon disc, El estado de las cosas.
(3) de Kolpez Kolpe

Comença amb força After-Boltxebike (3), per seguir amb Oker Nago (3) i Etxerat! (3) el públic, de fons, es sent entregat tot i ser tres cançons recents (en aquell moment). La primera antiga, Equilibrio (2). Després es concatenen Mr. Snoid Entre Sus Amigos Los Humanos (1) amb sampler anti-OTAN inclós, i La Línea del Frente (1) per a que es noti que el públic hi és 'presente'. La memória històrica de Gernika 37-87 (3) no podia faltar en un disc que repassa la trajectória de tot un disc. Makurtu Gabe (3), per saber el que es necessita per no donar-se mai per vençut. Hotel Monbar (2), un dels Himnes per a mi, de Kortatu, tampoc no podia faltar. El record a Barrionuevo, el que ens fa a tots Sospechosos (1)... A la merda. Cal que sortim tots A la calle (2), que seguim l'exemple de lluitadors com La família Iskariote (1), i que no ens refiem de Desmonds Tutus (1).
I portem 13 temes i tot just ens adonem que acabem d'entrar a la segona meitat del disc.
Platinozko Sudurrak (3) ens n'avisa. Aizkolari (2) també. I Jimmi Jazz (1), versió de The Clash, és aclamada. Segueixen Denboraren Menpe (3) i Zu Atrapatu Arte (1). La música que sents et deixa tot de sentiment Tatuado (1), et recorda la Nicaragua Sandinista (1), et recorda que Hay Algo Aquí que va Mal (2)... I sents A.E.K. 'Ko Beteranoak (3). I la sents. I després et passa el mateix amb Jaungoikoa eta Lege Zaharra (2). I penses que està a punt d'arribar el moment de El Último Ska (1) i saps que malgrat tot hauràs de seguir lluitant Kolpez Kolpe (cop a cop) (3).

Un bon disc si busqueu una recopilació dels millors temes de Kortatu. Potser en falten alguns d'interessants que no hi son, però per a aixó hi ha Kortatu: A Frontline Compilation.