20 de gener 2006

Syphosis - El geni del bosc (2a maqueta)

Així, poc a poc, els Pollencins Syphosis varen anar creixent com a grup.
Jo ja no era l'únic disposat a fer kilòmetres i kilòmetres per veure'ls.
I Antoni Nicolau dels Ocults els va gravar i produïr la seva segona maqueta, més currada i la que va suposar definitivament el salt a la "fama" (un cert grau de popularitat que els va permetre finançar-se després el seu primer disc de llarga durada). La segona maquesta en qüestió, El geni del bosc, havia augmentat lleugerament el ritme de l'anterior i mostra un major grau de maduresa. Crec que actualment també és molt difícil de trobar.

  1. Color: ska de mig temps de substàncies que et fan viure en color. Un d'aquests temes que et fan veure que si s'ho curren arribaran lluny. Si s'ho curren...
  2. La vida d'u món: sobre la vida que els éssers humans destrossam i espanyam. Un altre ska de mig temps molt característic de Syphossis.
  3. Maria llibertat: Maria en llibertat de bat a bat. Un altre mig temps característic de Syphosis. És el ritme imperant en aquesta maqueta.
  4. El geni del bosc: única cançó no composada per ells (sinó per una amiga del grup) però no per això menys mereixedora d'elogis. També un mig temps ska...
  5. No vull fer un kill: Potser la menys interessant de les que composen la maqueta, però no per això menys important o menys històrica. Tema mig-temps anti-militar anti-guerres.
  6. Patxanka - Ska: Potser la més interessant d'aquesta maqueta. Un tema instrumental, un ska ràpid a mig camí entre la cançó mítica i la gamberrada patxanka. Un dels all-time favourites de Syphosis (de les que sempre han connectat). Per desgràcia i no sé per què més no la varen incloure al disc que treurien uns anys després amb la major part de les cançons de la maqueta.