22 de gener 2006

La Ressurrecció de Two Tone

L'escena ska britància dels 80 està ressucitant.
El Two Tone, el nexe d'unió entre el punk-rock-pop caucasico-britanic i el reggae-rocksteady-ska provinent de Jamaica, en el seu moment liderat per Specials, Madness i (indirectament) Bad Manners i acompanyat per The English Beat i The Selecter sembla que està a punt de tenir un segon revival (o tercer).
El primer revival, no massa reeixit, va succeir als voltants del 1998 quan alguns d'aquests grups varen retrobar-se per gravar nou material...
El segon revival, per sort el trobarem al 2006... (Encara que alguns s'hi hagin avançat)
  • Neville Staples, - vocalista d'Specials - el que s'hi ha avançat més. Últimament ha vingut molt per BCN i al 2005 va treure un treball en solitari, del qual ja en parlarem... Si cal. Tant ha vingut per aquí que fins i tot va aparèixer al programa de Buenafuente Una altra cosa i va tenir temps per passar per l'estudi on Discípulos gravaba el disc Wateke! i participar en una cançó. La seva contractació a Catalunya es pot fer a través de músiques del carib.
    www.nevillestaple.co.ukwww.musiquesdelcarib.com
  • The Specials: el grup bandera del Two Tone. Els seus components originals estan tots amb projectes individuals o retirats de la música i es veu molt difícil que tornin a escena. El seu principal compositor, Jerry Dammers va estar l'any passat punxant a la Razz. Malgrat l'insistència de fans i els ànims dels seus grups germans (Madness, Selecter, the Beat), o un o altre dels originals nega qualsevol possibilitat de resurrecció. Seria fantàstic que canviessin d'idea. Seria un dels revivals dels més esperats.www.thespecials.com
  • Bad Manners: als 80 es varen voler mantenir en tot moment fora de l'etiqueta Two Tone. Tot i així, l'época va associar a Bad Manners la idea del Two Tone. La banda més activa des d'aleshores, malgrat que Buster Blodvessel (Doug Trendle), líder ànma i imatge de sempre dels BM ha passat per un parell d'operacions i la pèrdua de 100 kg que han convertit un dels grassos més skatalítics de l'escena en un home primet... Peró skatalític. BM va treure disc el 2004 i es passeja sovint per Catalunya. I l'any passat van fer un concert fantàstic a la Sala Apolo. Un dels millors concerts de la meva vida. No dubto que els tornarem a tenir per aquí aprop en aquest 2006. També és poden contractar a Músiques del Carib.
    www.badmanners.net
    www.musiquesdelcarib.com
  • The Selecter: d'aquest grup, el membre més actiu és la mona Pauline Black, la cantant, que fa dos anys també va estar per BCN de concert amb el repertori de The Selecter (a La Boîte). Sala petita i poc públic... Però un concert dels que no s'obliden. Pel que he llegit a Boss Sounds sembla que aquest any treuran un disc. Alerta!
    www.boss-sounds.org
    www.theselecter.net
  • The Beat: també fa un any i mig feren un concert familiar a SidecarClubFactory en el qual hi havia gairebé més músics que públic. Va ser un concert... curiós. (Estaven molt estrets en aquell escenari!). Bé, aquell dia ja varen tocar cançons que varen afirmar pertanyerien al següent disc de la banda. Aixó ja fa pensar... I sembla que tindrem disc de The Beat. De fet, l'any passat ja varen reeditar el disc recopilatori The Best of The Beat.
    www.thebeatuk.com
  • Madness: el més POPular dels grups de l'era Two Tone, que facturaven un so més poppy i que estem cansats de sentir-los en anuncis i películes... L'any passat ja es varen rejuntar per a una sèrie de concerts. I pel que es veu s'han sentit tan bé que han decidit allargar-ho a un nou disc d'estudi.
    www.madness.co.uk

Així que un missatge per a tots els promotors de concerts de Catalunya:
Apunteu-vos aquests noms!