25 de gener 2006

Syphosis - De tots els colors

Al 2002, els Pollencins Syphosis, oferien De tots els colors, produït per Antoni Nicolau d'Ocults i amb fantàstiques col·laboracions estel·lars de grans dimensions com ja comprovareu.

  1. Si fossis terra: directament des de la primera maqueta a la primera posició del disc un tema mític de Syphosis des dels primers dies. Aixó si, gairebé incomparable a la primera versió (molt més rápid, amb uns canvis de rimtes impressionants, tot i que jo també estic enamorat de la primera versió). Ah!!!!!!!!!!!! I la primera gran sorpresa del disc: la colaboració de Francesc Ribera 'Titot', conegut cantant de Brams, Aramateix, Mesclat i Dijous Paella. Molt bon tema!!!!! Ska rapidet.
  2. La vida d'u món: aquest prové de la segona maqueta i aterra a la segona posició del disc. Un manifest ecologista que recorda, a ritme de mig-temps ska, que ens estam carregant el món. De fet ja l'hem espanyat.
  3. Quin sentiment: tema dels nous del disc. Un tema lentet però agradable, d'un ritme i estil que recorda molt a Color Humano, un grup que els ha influit en bona mesura. Sempre reflexionant sobre la llibertat.
  4. Onanisme revolucionari: tema nou i genial. Purament genial. D'aquests temes que tot d'una va connectar amb al gent als directes i al disc no podia faltar. Ska de ritme mogudet, amb canvis de ritme impressionants i de lletra suggerent: la solució és a la teva mà, ningú com ella no t'estimarà!!!!!!!!!! Fes-t'ho amb la mà! Aquest tema va suposar el naixment de tota una corrent filosófica entre els adolescents mallorquins que abans d'existir ja estava estesa arreu.
  5. Que no falti: és un tema ska de mig temps i de bon rollo, és a dir que no falti ritme per ballar, que no falti la meva terra lliure i que no falti el ritme ska! Segona col·laboració estelar: Antoni Nicolau dels Ocults.
  6. Viure per morir [I]: la reivindicació i la lluita i la denúncia també són presents a la temàtica de Syphosis. Aquest ska lent quasi-rocksteady, trist però molt maco.
  7. All of Me: interludi instrumental que versiona una cançó que no sé de qui és.
  8. De tots els colors: un altre tema on la influència de Color Humano es perceb. Un ska de mig temps característic Syphosis i amb grans canvis de ritme. El que dóna nom al disc.
  9. Maria Llibertat: mig temps ska que procedeix de la segona maqueta. Tema mític de Syphosis.
  10. Ets el meu Amic: el tema que més cops m'han dedicat (especialment el meu bon amic Xavier Espinar, (ex-)baixista del grup) i el meu tema preferit. Un tema punket amb la col·laboració de Juantxo Skalari. Un temàs! Fantàstica trompeteta!
  11. Color: també de la segona maqueta. Mig temps d'ska colorhumanitzat. Perquè cal viure en color.
  12. Viure per morir [II]: reprise molt més ràpida del tema 6. Tema trist però alegre en aquest cas. Molt adeqüat per denunciar la crueltat de les curses de braus. No als toros!!!

I aixó és tot fins ara. Últimament la cosa no se com està... Però la veritat és que estic orgullós d'haver recolzat aquest grup en els seus inicis i tant les dues maquetes com el disc passaran a la història, si més no a la meva història personal, de l'ska fet a Mallorca. Una aportació molt important en el sí de la música d'aquestes contrades.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ets un crac