27 de març 2008

Concert Skalariak final de Gira 2007 a Barcelona

Em vaig agafar un cap de setmana i em vaig gastar 1oo euros per anar des de Madrid a Barcelona per anar al final de gira d'Skalariak a Barcelona, a la sala Razzmatazz.

El concert va servir a Skalariak per enregistrar un CD/DVD en directe (hi sortiré jejeje!!!!!).
L'audiència de públic va ser impressionant, amb un ple total amb fins i tot la revenda exhaurida.
La Sala Razzmatazz fins a dalt. I el concert, impresionant.

Com a tota la gira, el concert estava dividit en tres parts, cada una de les quals iniciada per una de les ja conegudes Sarrera... I formant una selecció de les grans cançons del grup. Temes i temassos (em puc equivocar perquè fa molt de temps i la memòria juga males passades): Anti-canción, Corazón Rebelde, Hartu, Rude Control, Global Musik, A buen ritmo (i el públic embogit), Oligarquía, José República, Errainuaren modura, Nuestra manifestación, Todos los hintxas, Vodka revolución, SRK, La maquina ska (pa mi esta sobra... hay de mejores), Luz Rebelde, Ruido, Fuego, Emakume askea, Naturarekin bat, Puto Alcohol, Jaia, Despídeme, Segi, segi, segi..., Sólo vivir, Corazón Rebelde. I alguna més que es va quedar fora del DVD. (Per cert, encara me l'he de comprar el disc!!!)

Un concertàs que segurament tanca una etapa i esperem que en comenci una altra de més llarga i constructiva.

PS: PEr cert, el concert va ser molt més genial que el que varen fer a Madrid amb motiu de la mateixa gira!!!!! EL públic va respondre molt millor i la sonorització va ser gairebé perfecta. Genial! Mireu que ho trobo a faltar!

25 de març 2008

Eastern Standard Time a la Gruta'77


Va arribar una altra ocasió de veure un concert d'ska mínimament destacable a Madrid.
Com sempre a la fantàstica però massa petita sala coneguda com la Gruta '77.
I jo com podeu comprendre no me la vaig perdre. D'aquest concert ja han passat mooolts mesos, i gairebé no en recordo res. De fet no en recordo res.

Només que m'ho vaig passar molt bé.
No sé per quin error mental (potser per culpa del recopilatori Speechles de Grover) jo tenia en ment que EST (Eastern Standard Time), una banda de Washington D.C., era proeminentment una banda instrumental, al més pur estil dels grans NYSJE (New York Ska-Jazz Ensemble) i per això em va sorprendre que la major part del seu repertori tingués una destacada part vocal.
Com sempre, he de reconèixer que últimament tinc una forta predilecció per les bandes instrumentals, i per això em va decebre una mica. Però això no va reduir la qualitat del concert.

Aixó sí, una altra cosa que no em va acabar de convèncer, és aquesta obsessió de les bandes nord-americanes per incorporar cançons super souloses (de la mateixa manera que els Westbound Train) que a mi personalment em sumeixen en el tedi més absolut (especialment en directe quan en concatenen més de 2 de seguides. Deu ser quelcom necessari per a la sostenibilitat d'aquesta música als EEUU.

Una banda notable, per a una nit notable, en una bona companyia que ja no és companyia. :D

23 de març 2008

Retrospectiva de The Specials

THE SPECIALS serán l'objecte d'un estoig CD/DVD retrospectiu que portarà per títol "The Best of The Specials" que serà llançat el 31 de Març.

La caixa comptarà amb un CD amb 20 temes i un DVD amb 16.

A veure!!!

21 de març 2008

Belda i el Conjunt Badabadoc a la Festa de les Corts

El conjunt revelació de les Festes de les Corts va ser, sense cap dubte,

El Belda i el Conjunt Badabadoc

El grup està format per Carles Belda (Mesclat i ex-Pomada) a la veu i l'acordió, un guitarrista, un contrabaixista i un bateria. Una formació senzilla que ofereix un fantàstic (al meu gust) repertori de versions de cançons mítiques del rock català en estil reggae-skà. Un repertori perfecte per a tots aquells que gaudim tant de la música en català com de l'ska...

Us heu preguntat com sonarien cançons com l'Empordà (Sopa de Cabra), El Vol de l'Home Ocell (Sangtraït), S'ha Acabat (Els Pets), Boig Per Tu (Sau), La Rambla (Quimi Portet) en versió skatalítica? A més tot això acompanyat per revisions de mítics temes dels grups d'ska catalans... Llunàtics (Skatalà)... Aquesta nit (Dr. Calypso)... Vull per demà (Brams)...

Res, en definitiva, que la millor cosa d'aquella nit fou la descoberta d'aquest fantàstic grup que ha passat a ocupar un important lloc en la meva llista mental de grups d'ska destacats.

19 de març 2008

Sin Papeles a la Festa de les Corts

A l'Octubre de l'any passat com ja és habitual sempre que les obligacions laborals m'ho permeten vaig a les Festes de les Corts. Encara que no sàpiga qui hi tocarà, sé que hi haurà algun d'aquests grups que a mi em fan molt el pes. I aquest cop aquest fou el cas. Ja que vaig arribar a BCN amb la intenció d'anar-hi sense tenir ni idea de qui havia de tocar, només coneixent el costum dels organitzadors de les festes.

Des d'aquí, el meu més absolut suport als organitzadors de les Festes de les Corts, davant la informació que donaren en aquell concert de que l'alcalde Hereu els prohibirà seguir organitzant les festes a la Plaça del Sol de Baix, no sé encara per quin motiu... Perquè després diguin que el PSC són d'esquerra, i es dediquen a prohibir les festes populars.

Fet l'apunt, diré que el concert dels Sin Papeles no és el millor que els hi he vist fer. Ara bé, cal reconèixer que varen fer un bon concert, repassant la majoria de temes del seu últim disc (Duermes?). Els Sin Papeles també repasaren alguns dels temes del seu anterior disc (Traumas Infantiles), que publicaren quan encara es deien "Los de Otilia"... I el moment que més va emocionar la fauna asistent a la festa fou quan varen entonar els acords de "La Puta del Camp Nou", un tema mític anterior a la dissolució dels Discípulos de Otilia.

Ha passat tant de temps que no recordo exactament les cançons que varen tocar... De totes formes us convido a visitar-ne la web:


O d'adquirir-ne l'últim treball (...Duermes?).

15 de març 2008

Una altra nosticia trista...

Una altra notícia trista... El que s'estava extenent com un rumor desde fa ja molt de temps a Mallorca ja és un fet oficial: la separació de la banda "La Gran Orquesta Republicana"... Una altra gran pèrdua per al món de l'ska estatal. Enrera deixen quatre discos, i cançons mítiques com "Mi territorio", "Vida de colores" o les fantàstiques versions de poetes com Mario Benedetti (Te quiero), o Eduardo Galeano (Los nadies).

De totes formes darrera de tota mort hi ha un nou naixement. I aquest ve anunciat pel següent comuinicat de la web oficial de La Gran Orquesta Republicana:

La Gran Orquesta Republicana ya no existe.
Javier Vegas (cantante y compositor) y Jaume Salom (batería) junto a Toni Maltraste de Bad Taste, se han unido para montar una nueva banda .... MALATESTA
Els pots escoltar al YouTube:

13 de març 2008

The Selecter.... de nou junts al 100%?????

THE SELECTER podría reformar la seva fomració original per celebrar a l'engrós el seu 30 aniversari d'acord amb la web del membre fundador NEOL DAVIES. A la seva web personal, el guitarrista ha obert un debat al forum per conèixer la reacció dels fans a aquesta idea.

Des d'aquesta web tot el suport i la recomanació de que passin per aquí!
Que els rebrem amb els braços oberts...

11 de març 2008

Recopilatori de The Beat

THE BEAT han publicat un estoig retrospectiu de 2 CD titulat 'You Just Can't Beat It'.
L'estoig va sortir a la venda el passat 4 de Febrer i es pot trobar a Amazon per uns 6 euros.
El recopilatori, de trenta sis tracks, inclou tot els hits de la banda i una selecció supervisada pel frontman de la banda,
DAVE WAKELING.
A més el llibret conté comentaris de RHODA DAKAR dels THE BODYSNATCHERS i de THE SPECIAL AKA.

A Remember the Eighties.com podeu trobar (en anglés) una entrevista en exclusiva a Dave Wakeling.

09 de març 2008

UB40 i Ali Campbell parteixen peres

Els UB40 i el seu cantant i líder, ALI CAMPBELL han decidit separar els seus camins després de 30 anys junts.
Campbell ha pres la decisió com a resultat de la permanent insatisfacció amb la gestió dels negocis de la banda.
De totes formes es quedará amb la banda fins haver complit amb els compromisos de la banda a Australia, Nova Zelanda i Uganda.

07 de març 2008

Pixant lo Blanc (Lefa's Song), Skatalà

PIXANT LO BLANC
(lletra: E.Gallart - J.O.Moregó / música: I.Alvarez)

Baixava ell amb el seu skate
Se l'hi va enganxar aquell gos
Va tenir tanta mala sort
Se l'hi va dessemar (còrrer) tot

Quina mala sort
Oi quina mala sort
Quina mala sort

És la història d'un mal gos
A qui vam fer una cançó
La culpa la té un amic boig
Manolo Rivera Simón

Quina mala sort
Oi quina mala sort
Quina mala sort

Important va ser el moc
I la taca al pantaló
Que d'aquí va arribar el seu nom
This is the Lefa's Song!

Quina mala sort
Oi quina mala sort
Quina mala sort

MEANDO LO BLANCO
(letra: E.Gallart - J.O.Moregó / música: I.Alvarez)

Bajaba eacute;el con su skate
Se le enganchó aquel perro
Tuvo tan mala suerte
Se le corrió todo encima

Qué mala suerte
Oh! qué mala suerte
Qué mala suerte

Es la historia de un mal perro
A quien hicimos una canci;ón
La culpa la tiene un amigo loco
Manolo Rivera Simón

Qué mala suerte
Oh! qué mala suerte
Qué mala suerte

Importante fue el moco
Y la mancha en el pantalón
Que de aquí llegó su nombre
Esta es la Canción de la Lefa!

Qué mala suerte
Oh! quéna mala suerte
Qué mala suerte

05 de març 2008

Capità Swing, Skatalà

Capità Swing
(Skatalà)

Capità Swing!
Soul Singer!

Capità swinging, swinging at the Savoy
Capità is dancing, dancing on the floor
Capità is skanking, skanking around the world
Perico needs Perico and Perico needs to stomp.

03 de març 2008

Ranking Roure, Skatalà

RANKING ROURE
(lletra: J.O.Moregó / música: J.M.Pugés)

Sebastian Roure va arribar un segle tard,
Van Gogh i Baudelaire es van adelantar.
Fill únic del món i mare de Girona,
Té un cervell on sempre bufa tramuntana.

Un fort sirocco a la muntanya del Carmel,
Al mateix temps, un vell 'bisonte' sense rumb,
Busca i fuig del perill: no s'hi juga la pell,
Un arbre mal moblat però amb força llum.

Let's Dancing Roure,
Sardanes a la planxa.
You're Drinking Roure,
Que no et donin vi agre.
Roure Ranking Roure,
Comandant de la city.
A run Running Roure,
Derrapa amb mala fúria.

La ciutat de Gràcia és una gran sala d'art,
Olis i pintures a 20 dollars la unitat.
Ell és l'inventor de la sopa d'all sense all,
També és el financer de les 10 peles/dollar.

Falsos veïns de casa seva el volen treure,
Deixar-l'hi cap bon lloc on ell hi pugui jeure.
A hores d'ara deu estar ja a l'aeroport,
Agafant l'últim vol que el porti a Nova York

Let's Dancing Roure,
Sardanes a la planxa.
You're Drinking Roure,
Que no et donin vi agre.
Roure Ranking Roure,
Comandant de la city.
A run Running Roure,
Derrapa amb mala fúria.

RANKING ROURE
(letra: J.O.Moregó / música: J.M.Pugés)

Sebastian Roure llegó un siglo tarde,
Van Gogh y Baudelaire se le adelantaron.
Hijo único del mundo y madre de Gerona,
Tiene un cerebro en el que siempre sopla la tramontana.

Un fuerte sirocco en la montaña del Carmelo,
Al mismo tiempo, un viejo 'bisonte' sin rumbo,
Busca y huye del peligro: no se juega la piel,
Un árbol mal amueblado pero con bastante luz.

Vamos a bailar Roure,
Sardanas a la plancha.
Eres el Roure bebedor,
Que no te den vino agrio.
Roure ascendiendo Roure,
Comandante de la ciudad.
Un Roure huidizo,
Derrapa con mala furia.

La ciudad de Gracia es una gran sala de arte,
Óleos y pinturas a 20 dólares la unidad.
Él es el inventor de la sopa de ajo sin ajo,
También es el financiero de las 10 pelas/dólar.

Falsos vecinos de su casa lo quieren sacar,
No dejarle ningún buen sitio dónde él pueda echarse.
En estos momentos debe estar ya en el aereopuerto,
Cogiendo el último vuelo que lo lleve a Nueva York

Vamos a bailar Roure,
Sardanas a la plancha.
Eres el Roure bebedor,
Que no te den vino agrio.
Roure ascendiendo Roure,
Comandante de la ciudad.
Un Roure huidizo,
Derrapa con mala furia.